GREEK REPORTERS: Μοίραζαν «πτυχία» δια πάσα χρήση με τη σφραγίδα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου

Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Μοίραζαν «πτυχία» δια πάσα χρήση με τη σφραγίδα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου


Με έκπληξη οι πελάτες αρκετών κομμωτηρίων, παρατηρούσαν στους τοίχους των καταστημάτων «κορνιζαρισμένο» πτυχίο κομμωτικής, από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της
Θεσσαλονίκης. Στις περισσότερες περιπτώσεις ο κομμωτής – κάτοχος ενός τέτοιου πτυχίου ανέφερε με καμάρι: «Παρακολούθησα σεμινάρια από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και πήρα το πτυχίο μου». Οι πελάτες και δικαιολογημένα αναρωτιόντουσαν: «Είναι δυνατόν το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της Βορείου Ελλάδος να έχει τμήματα Κομμωτικής; Και τι άραγε εξειδικευμένες γνώσεις χρειάζονται, για να ασχοληθεί κάποιος με το τριχωτό τις κεφαλής;»
 Στην πραγματικότητα ουδέποτε το Αριστοτέλειο ασχολήθηκε με … «τρίχες». «Έμπλεξε» όμως με τον τεχνοβλαστό «ACTA», μια εταιρία πιστοποίησης γνώσεων, η οποία ενώ αρχικά σύναψε συμφωνία με το πανεπιστήμιο για πιστοποίηση γνώσεων σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, επεξέτεινε χωρίς την σύμφωνη γνώμη των πανεπιστημιακών τις δραστηριότητες της και πιστοποιούσε στο όνομα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου από Κομμωτές και μανικιουρίστ μέχρι ότι μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος νους…


Το παράδοξο είναι σύμφωνα με στοιχεία που είναι στη διάθεση μας ότι από αυτή τη συνεργασία το πανεπιστήμιο δεν είχε κανένα όφελος μέχρι σήμερα παρά το γεγονός ότι ο τεχνοβλαστός ACTA βάσιζε την επιτυχία της επιχείρησης στη διαχείριση και την εκμετάλλευση του ονόματος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.
Πριν από λίγες ημέρες η πρυτανεία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης αποφάσισε να δώσει τέλος σε αυτή την βιομηχανία παραγωγής πιστοποιητικών που καμία σχέση δεν έχουν με την υψηλού επιπέδου εκπαίδευση που προσφέρει το ΑΠΘ. Σε επιστολή που απέστειλε προς τον τεχνοβλαστό ACTAαποφάσισε ότι: «Ο σκοπός του τεχνοβλαστού πρέπει να περιορίζεται στην πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων εκπαιδευομένων και χρηστών πληροφορικής και όχι γενικά στην πιστοποίηση ανθρώπινου δυναμικού».
Το ζητούμενο πλέον είναι να συμμορφωθεί με την εντολή του πανεπιστημίου και η εταιρία πιστοποιήσεων καθώς με αυτές τις πιστοποιήσεις πλήττεται ανεπανόρθωτα το κύρος του Πανεπιστημίου ενώ κομμωτές, μανικιουριστ, διακοσμητές και σεκιούριτυ αποκτούν «πτυχία» χωρίς καμία αξία.

blog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

X