GREEK REPORTERS: To πρώτο online δικηγορικό γραφείο είναι πλέον πραγματικότητα

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

To πρώτο online δικηγορικό γραφείο είναι πλέον πραγματικότητα

  



Η ηλεκτρονική κατάθεση και παρακολούθηση δικογράφου με ταυτόχρονη οn line εξυπηρέτηση δικηγόρων, δικαστών, πολιτών αποτελεί ήδη μια πραγματικότητα. Ήταν ένα
έργο στα πλαίσια της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης με στόχο την εξυπηρέτηση του πολίτη και το δικηγόρου, τον περιορισμό των δαπανών και την απλοποίηση και επιτάχυνση των διαδικασιών απονομής της Δικαιοσύνης.














Αφορά το σύνολο της χώρας (ανάγκη για κάλυψη των 1.200.000 δικογράφων που κατατίθενται ετησίως σε όλες τις βαθμίδες των Δικαστηρίων και 250.000 συμβολαίων και αφορούν αντίστοιχο διακριτό αριθμό πολιτών). Το μέτρο αφορά τους δικηγόρους των μεγάλων πρωτοδικείων της χώρας, που οι ουρές για κατάθεση δικογράφου ήταν τόσο μεγάλη, που στην κυριολεξία γύρω τους κυκλοφορούν ακόμη και λαχειοπώληδες! Το έργο άρχισε ήδη στην Αθήνα και αναμένουμε τα αποτελέσματα στην επιτάχυνση απονομής της δικαιοσύνης. Mετά ταύτα έκανε την εμφάνιση του και το πρώτο ηλεκτρονικό δικηγορικό γραφείο ή παροχη νομικών συμβουλών εξ’ αποστάσεως. Tο elawoffice.gr είναι στην πραγματικότητα ένα κανονικό δικηγορικό γραφείο, που διεκπεραιώνει υποθέσεις εξ αποστάσεως με έδρα την Αθήνα. Ο δικηγόρος που θα αναλάβει την υπόθεση σου, μπορεί να την διεκπεραιώσει, χωρίς να τον συναντήσεις ποτέ. Άλλωστε οι εποχές που ο δικηγόρος εκτελούσε και χρέη ψυχολόγου έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Καλή επιτυχία και καλές δουλειές!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

X