GREEK REPORTERS: «Προέχει η διασφάλιση της παιδείας»

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

«Προέχει η διασφάλιση της παιδείας»

Εκκληση στους εκπαιδευτικούς να σκεφτούν ότι αυτήν τη στιγμή προέχει το
εθνικό καθήκον, «προέχει να σωθεί η χώρα και προέχει να θωρακίσουμε το σχολείο και να διασφαλίσουμε ότι το δημόσιο αγαθό που λέγεται παιδεία, γνώση, δεν θα υποτιμηθεί», απηύθυνε χθες ο υπουργός Παιδείας. 
Ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, που συναντήθηκε με τους εκπροσώπους της ΟΛΜΕ και της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας ενόψει της έναρξης του σχολικού έτους και της αυριανής απεργίας των δασκάλων και των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, αποδέχθηκε, όπως ανέφεραν οι δάσκαλοι, την πρότασή τους για ρύθμιση που θα αφορά την κατάργηση της διετούς υποχρεωτικής παραμονής των εκπαιδευτικών στην οργανική τους θέση.
Επίσης ο κ. Αρβανιτόπουλος διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει θέμα απολύσεων και εφεδρείας εκπαιδευτικών, ότι η ενδεχόμενη αύξηση ωραρίου εργασίας τους δεν αφορά τη σχολική χρονιά που άρχισε σήμερα, ενώ για τις πιστώσεις προς τις Σχολικές Επιτροπές δήλωσε ότι θα εκταμιευθούν άμεσα 21 εκατ. ευρώ και τα υπόλοιπα θα δοθούν μόλις η χώρα λάβει τη χρηματοδότηση από τους δανειστές.

Επιστολή προς τους γονείς. Σε ανοιχτή επιστολή προς τους γονείς και τους μαθητές - που ζήτησε μάλιστα να διαβαστεί σήμερα στα σχολεία - αντί για καλή χρονιά η ΟΛΜΕ αναφέρει: «Οι εκπαιδευτικοί της Ελλάδας σε καλούν σε συστράτευση. Για να υπερασπίσουμε, με λογισμό και όνειρο, το μέλλον των παιδιών μας. (...) Να γκρεμίσουμε την αντιλαϊκή πολιτική πριν να είναι πολύ αργά», αναφέρει και καταλήγει: «Το δίλημμα τέθηκε τρομακτικά: ή εμείς ή αυτοί».

Κινητοποιήσεις. Στο μεταξύ, διαβούλευση για το αν θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους για τις περικοπές στο ειδικό τους μισθολόγιο έχουν σήμερα οι πανεπιστημιακοί, οι οποίοι οργανώνουν και συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα το απόγευμα μπροστά στο υπουργείο Οικονομικών.
Παράλληλα, οι καθηγητές των ΤΕΙ συνεχίζουν την αποχή από τα καθήκοντά τους μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

X