GREEK REPORTERS: Σε «καλό κλίμα» αλλά με «ενστάσεις» ολοκληρώθηκε η συνάντηση Στουρνάρα με την τρόικα

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Σε «καλό κλίμα» αλλά με «ενστάσεις» ολοκληρώθηκε η συνάντηση Στουρνάρα με την τρόικα

«Είμαστε στην αρχή ακόμα» δήλωσε κατά την αποχώρησή του από τη συνάντηση με τους επικεφαλής της τρόικα ο υπουργος Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρας.
Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, που βρισκόταν σε σύσκεψη από το πρωί για τον τελικό έλεγχο των προτάσεων, παρουσίασε στην τρόικα λίστα με μέτρα της τάξης των 17 δισ. ευρώ. Ο υπουργός Οικονομικών μετέβη ακολούθως στο Μέγαρο Μαξίμου όπου είναι σε εξέλιξη η συνάντηση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση, Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη.


Τόσο οι επικαφαλής της τρόικα όσο και τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης δήλωσαν πως η συνάντηση, η οποία διήρκησε περισσότερο από δύο ώρες, διεξήχθη σε «καλό κλίμα». Ωστόσο υπήρξαν κάποιες «ενστάσεις» από την πλευρά των δανειστών ως προς τα προτεινόμενα μέτρα. «Εξέφρασαν ορισμένες ενστάσεις ως προς κάποια μέτρα. Θέλουν να μάθουν ορισμένες λεπτομέρειες ώστε να τα καταλάβον» σχολίασε κυβερνητικός αξιωματούχος. 

Οι «ενστάσεις» της τρόικα για ορισμένα από τα προτεινόμενα μέτρα χαρακτηρίστηκαν από στελέχη του υπουργείου Οικονομικών ως «αναμενόμενες». Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης εκτιμά ότι ως τα μέσα της εβδομάδας θα έχουν οριστικοποιηθεί τα μέτρα ώστε να υπάρξει ένα «θετικό σήμα» για την Ελλάδα στο Eurogroup της Παρασκευής.

Μετά την πολύωρη συνάντηση με τους Πόουλ Τόμσεν, Ματίας Μορς και Κλάους Μαζούχ το απόγευμα της Κυριακής, ο υπουργος Οικονομικών μετέβη στο Μαξίμου για να παραβρεθεί στη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Το ραντεβού των Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη, που ξεκίνησε με την ενημέρωση των αρχηγών από τον Γιάννη Στουρνάρα, αναμένεται να αποδειχθεί σε δύσκολη μέθοδο των τριών, καθώς έρχεται μετά τις επικριτικές δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ τόσο για το πώς θα πρέπει να λειτουργεί η συγκυβέρνηση όσο και για την κριτική που έχει δεχθεί το ΠΑΣΟΚ για τα προηγούμενα δύσκολα πακέτα μέτρων.

Στο πρώτο σκέλος της κριτικής του, ο κ. Βενιζέλος έχει επιτεθεί στον πρωθυπουργό λέγοντας: «Αν κάποιοι νομίζουν ότι ο ρόλος των δύο μικρότερων εταίρων, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, είναι να παρακολουθούν μία μονοκομματική κυβέρνηση να ακολουθεί πρακτικές του παρελθόντος, οι οποίες έχουν οδηγήσει σε πολύ μεγάλα λάθη, με πολύ μεγάλες επιπτώσεις για τον απλό πολίτη, κάνουν λάθος».


tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

X