GREEK REPORTERS: «Εμφύλιος» στη ΝΔ με διαγραφή Ν. Κιουτσούκη

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

«Εμφύλιος» στη ΝΔ με διαγραφή Ν. Κιουτσούκη


Εκτός ΝΔ από το Πειθαρχικό του κόμματος ο Ν. Κιουτσούκης «για αντικομματική και αντιδεοντολογική συμπεριφορά»
Η Επιτροπή δεοντολογίας της Ν.Δ., μετά τα όσα συνέβησαν την Τετάρτη έξω από τα γραφεία του κόμματος με τους προπηλακισμούς υπουργών και βουλευτών του κόμματος, παρέπεμψε χθες το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος και επικεφαλής της ΔΑΚΕ ιδιωτικού τομέα Ν. Κιουτσούκη στο Πειθαρχικό με το αίτημα της διαγραφής
«για αντικομματική και αντιδεοντολογική συμπεριφορά» και λίγο αργότερα ανακοινώθηκε και επισήμως η απόφαση της διαγραφής του.
Η απόφαση ελήφθη μετά τον φραστικό προπηλακισμό βουλευτών και υπουργών της κυβέρνησης, αλλά και απότις χθεσινές προσωπικές «επιθέσεις» που εξαπέλυσε η ΔΑΚΕ, με ανακοινώσεις της, κατά του υπουργού Εργασίας Γ. Βρούτση και του κυβερνητικού εκπροσώπου Σ. Κεδίκογλου. Με αφορμή τη δήλωση του Γ. Βρούτση (προχθές στα γραφεία της ΝΔ στη Λ. Συγγρού, όπου οι Δακίτες είχαν αποδοκιμάσει στελέχη του κόμματος) ότι η αγορά εργασίας λειτουργούσε στο παρελθόν ως Σοβιέτ, ο Ν. Κιουτσούκης κατηγόρησε τον υπουργό για φιλεργοδοτική στάση.
«Σας ευχόμαστε και... πρόεδρος του ΣΕΒ», ανακοίνωσε προκλητικά η ΔΑΚΕ χαρακτηρίζοντας τον Ι. Βρούτση ως «πρόθυμο υπουργό των εργοδοτών» και «πρόθυμο να ικανοποιήσει κάθε παράλογη απαίτηση των τροϊκανών». «Oι απόψεις του Σοβιέτ ωχριούν μπροστά στις απόψεις τις οποίες εκφράσατε, οι οποίες είναι νεοφιλελεύθερες και ικανοποιούν τις ορέξεις των ολίγων και ισχυρών», κατέληγε η ανακοίνωση.
«Χτύπημα» 
Το δεύτερο «χτύπημα» της ΔΑΚΕ στράφηκε κατά του κυβερνητικού εκπροσώπου Σ. Κεδίκογλου τον οποίο κατηγόρησε για όψιμο νεοδημοκράτη και γνήσιο εκφραστή του Μνημονίου. «Από όψιμους Νεοδημοκράτες δεν δέχομαι υποδείξεις, ούτε παρατηρήσεις... άλλωστε δεν μπορώ να κάνω κυβισθήσεις γιατί δεν έχω... ελαστικό κορμό... Εμείς δεν αλλάξαμε και ούτε θ' αλλάξουμε ιδέες όπως κάποιοι αλλάζουν πουκάμισα» ήταν η προσωπική δήλωση του Ν. Κιουτσούκη κατά του Σ. Κεδίκογλου. Η ΔΑΚΕ του Ν. Κιουτσούκη, λίγο νωρίτερα, είχε στείλει και επιστολή στους βουλευτές της Ν.Δ τους οποίους καλούσε «να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων» και λαμβάνοντας υπόψη τη νωπή λαϊκή βούληση «να αποτρέψουν το πολιτικό και κοινωνικό έγκλημα που συντελείται εδώ και 2,5 χρόνια». «Στις 16 Ιουνίου ο λαός απαίτησε επαναδιαπραγμάτευση των επαχθών όρων των Μνημονίων... δυστυχώς η συγκυβέρνηση επέλεξε να εφαρμόσει απαρέγκλιτα την ίδια πολιτική προωθώντας 11,5 δισ. ευρώ νέων μέτρων καταστροφής της οικονομίας και της κοινωνίας» κατέληγε η επιστολή.
Κλίμα προβληματισμού
Tην ίδια ώρα κλίμα ανησυχίας, προβληματισμού, αλλά και.... μουρμούρας αρχίζει να διαμορφώνεται και στο εσωτερικό της K.O. της NΔ με πολλούς βουλευτές να κάνουν λόγο για ανακολουθία προεκλογικών δεσμεύσεων και πρακτικής της κυβέρνησης με αφορμή τα κυοφορούμενα μέτρα του πακέτου των 11,5 δισ.
Tο κλίμα αυτό αποτυπώθηκε έντονα στη σύσκεψη της Tετάρτης (αυτής που ακολούθησε των επεισοδίων) όπου αρκετοί βουλευτές εξέφρασαν έντονες επιφυλάξεις έως και διαφωνίες για το περιεχόμενο των μέτρων, κάποιοι εκ των οποίων άφησαν ανοικτό κάθε ενδεχόμενο αναφορικά με τη στάση τους στην ψηφοφορία στη Bουλή.
Oι Nικ. Kακλαμάνης και Γ. Bλάχος μάλιστα ζήτησαν την άμεση σύγκληση της Kοινοβουλευτικής Oμάδας της NΔ για να ενημερωθούν από τον πρωθυπουργό, πριν από την κατάθεση των μέτρων στη Bουλή, δείχνοντας ότι τα προβλήματα στο εσωτερικό του κόμματος τώρα... αρχίζουν.

imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

X