GREEK REPORTERS: Ντράγκι: «Όχι» σε απομείωση ελληνικού χρέους από την ΕΚΤ

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Ντράγκι: «Όχι» σε απομείωση ελληνικού χρέους από την ΕΚΤ

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι
Το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για αγορά απεριόριστων ποσοτήτων κρατικών ομολόγων, αποφέρει ήδη θετικά αποτελέσματα για την
Ευρώπη τονίζει σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.

Παραχωρώντας τη συνέντευξη την ημέρα της συνάντησής του με τον Αντώνη Σαμαρά στη Φρανκφούρτη, ο Ντράγκι επαναβεβαίωσε ότι αντιτίθεται στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους που κατέχει η ΕΚΤ, και ότι δε συζητήθηκε κάτι τέτοιο με τον έλληνα πρωθυπουργό. 

Όσον αφορά το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων ανέφερε ότι «υπάρχουν ήδη θετικά αποτελέσματα. Μόνο η ανακοίνωσή μας (της απόφασης) συνέβαλε στο να αυξηθεί η εμπιστοσύνη στο ευρώ παγκοσμίως. Διαχειριστές ταμείων φέρνουν τα χρήματά τους πίσω στην Ευρώπη, αυτό είναι καλό για την οικονομία της Ευρωζώνης» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΕΚΤ. 

«Οι υποχρεώσεις στις οποίες πρέπει να ανταποκριθούν οι χώρες είναι η καλύτερη ασφάλιση εναντίον του κινδύνου» επισήμανε όμως, επαναλαμβάνοντας ότι η τράπεζα θα αγοράζει μόνο ομόλογα σύντομης ωρίμασης ενός ως τριών ετών. «Οι κίνδυνοι ελέγχονται καλά. Και κατά την εκτίμησή μας, το να μην κάνουμε τίποτε δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερους κινδύνους», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

«Αυτό είναι καλό για
 την οικονομία της ζώνης του ευρώ», τόνισε ο κ. Ντράγκι, ο οποίος ωστόσο παραδέχθηκε ότι έχει ακόμη δουλειά να κάνει για να πείσει «ορισμένους» στη Γερμανία, αναγνωρίζοντας ότι πρέπει να πράξει περισσότερα για να εξηγήσει τη στρατηγική της ΕΚΤ, καθώς η δυσπιστία της Γερμανικής Κεντρικής Τράπεζαςπαρεμποδίζει τη δουλειά του. «Θα ήταν καλό να συνεργαστούμε. Το κάνουμε συχνά, αλλά αυτή τη στιγμή έχουμε διαφορετικές απόψεις για το πώς θα ξεπεραστεί η κρίση» ανέφερε.


skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

X