GREEK REPORTERS: Στο παρά πέντε τα ΜΜΕ στον ΕΟΠΥΥ

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Στο παρά πέντε τα ΜΜΕ στον ΕΟΠΥΥ

Το ενδεχόμενο να μην ενταχθούν στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) ο κλάδος Υγείας του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολουμένων (ΕΤΑΑ) καθώς και οι τομείς Ασθένειας Προσωπικού ΕΤΒΑ, Εμπορικής Τράπεζας, Πίστεως, Γενικής, American Express αλλά και ο κλάδος Υγείας του Ταμείου Ασφάλισης Υπαλλήλων Τραπεζών και Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας προκάλεσε την υπαγωγή στον ΕΟΠΥΥ και του Ταμείου των δημοσιογράφων ΕΤΑΠ-ΜΜΕ με τροπολογία που κατέθεσε αργά χθες το απόγευμα στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.
Από την πλευρά του, ο υπουργός, όταν συναντήθηκε στο περιθώριο της χθεσινής συνεδρίασης με αντιπροσωπεία των συνδικαλιστικών φορέων των ΜΜΕ, είπε ότι: «Δεν δέχομαι μία Ελλάδα δύο ταχυτήτων, δεν μπορώ, παιδιά, ελάτε στη θέση μου. Θα ζητάνε και άλλες επαγγελματικές ομάδες εξαιρέσεις. Το επιβάλλει η κοινή λογική και η κοινωνική δικαιοσύνη». Κι ενώ, οι δημοσιογράφοι τον προέτρεψαν να πάρει πίσω τη ρύθμιση, ουσιαστικά τους παρέπεμψε στις ελληνικές καλένδες προτείνοντας να συναντηθεί μαζί τους αύριο για να τα πούνε.
Πάντως, στα πηγαδάκια που δημιουργήθηκαν στο περιστύλιο της Βουλής, τόσο ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος όσο και της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης έλεγαν ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν τη συγκεκριμένη τροπολογία, ενώ από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Στρατούλης διαβεβαίωνε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση «και γι' αυτή τη διάταξη θα ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία».
Η συγκεκριμένη διάταξη, που υπάγεται στο νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις ΔΕΚΟ και λιμανιών, η συζήτηση του οποίου ολοκληρώθηκε αργά χθες τη νύχτα και σήμερα αναμένεται η διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας ύστερα από αιτημα του ΣΥΡΙΖΑ, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων βουλευτών της αντιπολίτευσης και της συνδικαλιστικής ηγεσίας των ΜΜΕ, που έχει προκηρύξει απεργία για σήμερα.  
Κατά τη συζήτηση, το θερμόμετρο της αντιπαράθεσης ανέβηκε στην Ολομέλεια, όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης έκανε λόγο για πραξικόπημα. «Στον Καιάδα του ΕΟΠΥΥ ρίχνετε ένα υγιές Ταμείο. Δεν μπορείτε να εισάγετε νέες ρυθμίσεις με έξωθεν εντολές. Πρόκειται για πραξικόπημα. Να τις αποσύρετε» είπε σε έντονο ύφος ο κ. Λαφαζάνης, για να λάβει λίγο αργότερα την απάντηση του κ. Στουρνάρα: «Δεν περίμενα από εσάς να αντιδράσετε στην ένταξη του Ταμείου των δημοσιογράφων στον ΕΟΠΥΥ. Είχα πει και το προηγούμενο διάστημα ότι όλοι πρέπει να μπουν μέσα. Είναι οι δικηγόροι, οι τραπεζοϋπάλληλοι και οι γιατροί που θέλουν να εξαιρεθούν. Αν γινόταν κάτι τέτοιο, δεν θα υπήρχε ο ΕΟΠΥΥ».

tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

X