GREEK REPORTERS: Δολοφόνος. Σε ισόβια καταδικάστηκε ο Θεοφάνους στην Κύπρο

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Δολοφόνος. Σε ισόβια καταδικάστηκε ο Θεοφάνους στην Κύπρο

Σε ισόβια καταδικάστηκε ο Θεοφάνους στην Κύπρο



Κυπριακά δικαστήρια επιβλήθηκε από το μόνιμο κακουργιοδικείο Πάφου στο 30χρονο κομμωτή Θεόδωρο Θεοφάνους που κατηγορείται για φόνο εκ προμελέτης της Γιουλιας Οποροκ και για ανθρωποκτονία της τρίχρονης κόρης της.

Του επέβαλε ποινή ισόβιας κάθειρξης στην κατηγορία για τον φόνο εκ προμελέτης, ποινή φυλάκισης 35 χρόνων για την ανθρωποκτονία της τρίχρονης Βικτώριας, ποινές οι οποίες θα είναι συνεχόμενες και ποινές φυλάκισης δέκα χρόνων σε δυο κατηγορίες για κατοχή και χρήση περίστροφου και εκρηκτικών υλών οι οποίες θα συντρέχουν μαζί με την ποινή ισόβιας κάθειρξης.
Η απόφαση του δικαστηρίου έγινε δεκτή με ανάμικτα συναισθήματα από τους παρευρισκόμενους που γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα του δικαστηρίου. Μόλις ανακοινώθηκαν οι ποινές συγγενείς των θυμάτων χειροκρότησαν ενώ συγγενείς του καταδικασθέντα ξέσπασαν σε λυγμούς και σε κλάματα.
Η μητέρα του λιποθύμησε και τις παρασχέθηκαν οι Α' Βοήθειες. Στο δικαστήριο, τόσο μέσα στην αίθουσα όσο και εκτός είχαν ληφθεί πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας. Περισσότερα από πενήντα μέλη της δύναμης είχαν λάβει θέσεις ανάμεσα στους συγγενείς του Θεοφάνους και των θυμάτων αλλά και γύρω από το δικαστικό μέγαρο.
Η απόφαση του κακουργιοδικείου ήταν ομόφωνη. Το δικαστήριο εξέτασε με προσοχή κάθε πτυχή της υπόθεσης δίνοντας με λεπτομέρεια όλα τα ευρήματα. Το δικαστήριο έκρινε ορθές και έκανες αποδεκτές τις περισσότερες μαρτυρίες που παρουσιάστηκαν ενώπιων του από την κατηγορούσα αρχή κρίνοντας αβάσιμες διάφορες υποθέσεις που έγιναν από την υπεράσπιση του κατηγορουμένου.
Έκρινε επίσης αξιόπιστη την μαρτυρία του ισοβίτη Αντώνη Προκοπίου Κίτα ο οποίος είχε παραδώσει στην αστυνομία το όπλο του φόνου το οποίο εξασφάλισε από τον Θεοφάνους αφού νωρίτερα στις φυλακές είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη του Θεοφάνους που του εκμυστηρεύτηκε λεπτομέρειες για το έγκλημα.
Το κακουργιοδικείο εκτίμησε ότι τα ελατήρια του εγκλήματος ήταν η παθολογική ζήλια αλλά και τα οικονομικά προβλήματα του Θεοφάνους. Πλήρωνε τόκους 30 χιλιάδες ευρώ μηνιαίως σε τοκογλύφους όπως αναφέρθηκε και όταν αντιλήφθητε ότι η Γούλια τον κορόιδευε ότι θα του δάνειζε 300 χιλιάδες ευρώ που θα έπαιρνε δήθεν από τον παππού της, εξαγριώθηκε.
πηγή:epiloges.co

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

X