GREEK REPORTERS: Εφοδοι Χρυσαυγιτών στον Αγ. Παντελεήμονα

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Εφοδοι Χρυσαυγιτών στον Αγ. Παντελεήμονα


Φωτογραφία αρχείου
Ενταση επικράτησε το βράδυ της Παρασκευής, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης οπαδών της Χρυσής Αυγής, στη συμβολή των οδών Αγίου Μελετίου και Αχαρνών, οι οποίοι
διαμαρτύρονταν για την επίθεση με μαχαίρι που δέχτηκε πριν από δύο ημέρες ιδιοκτήτης κουρείου από Αφρικανούς μετανάστες.


Μέλη της Χρυσής Αυγής έσπασαν τη τζαμαρία ενός καταστήματος και προκάλεσαν φθορές σε άλλα, με αποτέλεσμα να επέμβει η αστυνομία που έκανε περιορισμένη ρίψη χημικών.
Οι αστυνομικοί προέβησαν σε 12 προσαγωγές υπόπτων για συμμετοχή στα επεισόδια. Στην περιοχή παραμένουν δύο διμοιρίες των ΜΑΤ.
Τα επεισόδια πυροδότησε η δολοφονική απόπειρα σε βάρος ενός κομμωτή στην Μιχαήλ Βόδα, η οποία προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από τους κατοίκους και έδωσε την ευκαιρία στα μέλη της Χρυσής Αυγής να δράσουν.

Το βράδυ δε της Παρασκευής ένας αλλοδαπός βρέθηκε μαχαιρωμένος υπό άγνωστες συνθήκες στην Αγίου Μελετίου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο που διακομίστηκε.

Μάλιστα ομάδες αλλοδαπών, μετά τον τραυματισμό συγκεντρώθηκαν σε διάφορα σημεία προκειμένου να αντιδράσουν σε περίπτωση που απειληθούν.
Στο στόχαστρο των πρωταγωνιστών των εκτρόπων βρέθηκαν το βράδυ της Παρασκευής όσα καταστήματα έφεραν πινακίδες με ονόματα αλλοδαπών.
Οι κάτοικοι της περιοχής πραγματοποίησαν τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της εγκληματικότητας και του τραυματισμού του κομμωτή στις εννιά το βράδυ, αλλά, όπως είπαν, δεν περίμεναν πως θα σημειώνονταν επεισόδια.
Όπως ανέφεραν, η εγκληματικότητα στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα έχει αυξηθεί κατακόρυφα και, όπως τονίζουν, καθημερινά ζουν και κινούνται με τον φόβο να πέσουν θύματα ληστών.
Τονίζουν, επίσης, ότι δεν τολμούν τα βράδια να βγουν από τα σπίτια τους, στα οποία δεν νοιώθουν ασφάλεια ούτε με τους συναγερμούς και τις πόρτες ασφαλείας που έχουν εγκαταστήσει.
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

X