GREEK REPORTERS: Η ΕΛ. ΑΣ. σαρώνει Αθήνα – Θεσσαλονίκη για να προλάβει το χτύπημα του Ξηρού

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Η ΕΛ. ΑΣ. σαρώνει Αθήνα – Θεσσαλονίκη για να προλάβει το χτύπημα του Ξηρού


Η ΕΛ. ΑΣ. Σαρώνει Αθήνα – Θεσσαλονίκη για να προλάβει το χτύπημα του Ξηρού
Σαρωτικές είναι οι έρευνες των Αρχών σε σπίτια υπόπτων και συγγενών του Χριστόδουλου Ξηρού με στόχο να εντοπιστεί ο φυγάς της 17Ν και να συλληφθεί ούτως ώστε να
αποτραπεί το χτύπημα ή χτυπήματα που προανήγγειλε τόσο στην επιστολή όσο και στο βίντεο που έδωσε χθες στη δημοσιότητα.

Ηδη από το μεσημέρι της Τρίτης Αντιτρομοκρατική και ΕΛ.ΑΣ. έκαναν ελέγχους σε διαμερίσματα του κέντρου της Αθήνας, αλλά και στη Θεσσαλονίκη με σκοπό να μπορέσουν να συγκεντρώσουν παραπάνω στοιχεία για το που μπορεί να βρίσκεται ο εκτλεστής της τρομοκρατικής οργάνωσης, αλλά και να ασκήσουν περαιτέρω πίεση στο δίκτυο που φέρεται να τον καλύπτει.

Στα Εξάρχεια εντοπίστηκε ένα πιστόλι σε διαμέρισμα αντιεξουσιαστή ο οποίος συνελήφθη, ενώ έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές. Ο ίδιος φέρεται να δήλωσε ότι το όπλο το είχε για δική του προστασία, καθώς είχε λάβει απειλητικά μηνύματα για τη ζωή του από μέλη της Χρυσής Αυγής.

Από τις Αρχές τίποτα δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα, ωστόσο, ο συλληφθείς φέρεται να είναι άτομο που έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές, καθώς είχε κατηγορηθεί με άλλους αντιεξουσιαστές για κλοπή οπλισμού ανδρών των ΜΑΤ.

Επιπλέον, οι έρευνες που έγιναν σε αρκετά σπίτια και στις δύο πόλεις επικεντρώνονται σε συγγενείς του Χριστόδουλου Ξηρού στη Θεσσαλονίκη, ενώ στην Αθήνα αναζητούνται στοιχεία για την οργάνωση «Πυρήνες της Φωτιάς» και ενδεχομένως συνεργάτες του φυγά εκτελεστή της 17Ν.

Λίγα λεπτά μετά από την πρώτη σύλληψη κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης στα χέρια της Αστυνομίας έπεσε άλλο ένα άτομο, αυτή τη φορά στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται επίσης για άτομο του αντιεξουσιαστικού χώρου, στο σπίτι του οποίου, σύμφωνα με την Αστυνομία, βρέθηκαν μικροποσότητα ναρκωτικών (χασίς και κοκαΐνη), σιδερογροθιά, δύο σπρέι πιπεριού και αεροβόλο πιστόλι.

Θέλουν να τον αναγκάσουν να κάνει λάθος

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΛ.ΑΣ. θεωρεί δεδομένο πως ο Χριστόδουλος Ξηρός καλύπτεται από ένα καλά οργανωμένο δίκτυο προστασίας, ενώ, υπάρχει η βεβαιότητα πως σε αυτό συμμετέχουν μέλη των «Πυρήνων της Φωτιάς» και άλλων ομάδω της λεγόμενης νέας τρομοκρατίας.

Εχοντας αυτά ως δεδομένα οι επικεφαλής των ερευνών προσπαθούν να ασκήσουν αφόρητη πίεση στον Ξηρό και τους συνεργάτες του με στόχο να κάνουν κάποιο λάθος το οποίο μπορεί να προδώσει τη θέση τους.

Οπως αναφέρει το mega, δεν αποκλείεται, εφόσον αισθανθούν ότι σφίγγει ο κλοιός, να κάνουν κάποιο τηλέφωνο ή βεβιασμένη ενέργεια η οποία θα δώσει σημάδια στις Αρχές για να εντοπιστεί και να συλληφθεί ο καταζητούμενος.

Τι συμπεράσματα βγαίνουν από το βίντεο και την επιστολή

Την ίδια ώρα το βίντεο και η επιστολή περνούν από ενδελεχή έλεγχο στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. με στόχο να μπορέσουν οι άνδρες που συμμετέχουν στην έρευνα να αποκρυπτογραφήσουν κάποια στοιχεία.

Το σίγουρο είναι ότι για την βιντεοσκόπηση τον Ξηρό βοήθησαν τουλάχιστον τρία ακόμη άτομα, ενώ θεωρείται δεδομένο ότι και την επιστολή την έχει συγγράψει μαζί με άλλα μέλη του λεγόμενου αντάρτικου πόλεως, πιθανότατα με μέλη των «Πυρήνων».

Προτεραιότητα η αποτροπή χτυπήματος – Αυξημένα μέτρα ασφαλείας

Οι επόμενες ημέρες θεωρούνται ιδιαίτερα κρίσιμες, καθώς, οι Αρχές εκτιμούν ότι ο Ξηρός θα ενεργήσει άμεσα και ενδεχομένως βιαστικά και εκείνο που θέλουν να προλάβουν είναι ένα νέο τρομοκρατικό χτύπημα.

Ηδη τα μέτρα ασφαλείας είναι αυξημένα σε κτίρια που θεωρούνται βασικοί στόχοι, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με πολιτικούς, μέλη διπλωματικών αποστολών και άλλους που εκτιμάται ότι είναι υποψήφια θύματα. Ακόμη και οι διαδρομές οχημάτων θα προκαθορίζονται προκειμένου να γίνεται προγενέστερος έλεγχος, ενώ οι «κοριοί» της ΕΥΠ και δουλεύουν ασταμάτητα «σκανάροντας» για τα οποιδήποτε στοιχεία ή ύποπτες κινήσεις.

Παράλληλα θα πυκνώσουν οι αστυνομικές περιπολίες, εποχούμενες και πεζές, σε κρίσιμα σημεία της πρωτεύουσας και γύρω από πιθανούς «υποψήφιους» στόχους, ενώ και οι πτήσεις των ελικοπτέρων της ΕΛ.ΑΣ έγιναν πιο συχνές πάνω από τα ίδια επίμαχα σημεία.

Σημειωτέον, ότι έλεγχοι σε σπίτια πιθανών υπόπτων θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες και δεν αποκλείεται να υπάρξουν ακόμη και προληπτικές συλλήψεις.



iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

X