GREEK REPORTERS: Νηγιριάνοι επιτέθηκαν σε επτά άνδρες που δικάζονται για ομοφυλοφιλία

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Νηγιριάνοι επιτέθηκαν σε επτά άνδρες που δικάζονται για ομοφυλοφιλία

Παραβίασαν τον ισλαμικό νόμο στη Νιγηρία

Επτά άνθρωποι που δικάζονται στη Νιγηρία επειδή παραβίασαν τον ισλαμικό νόμο που απαγορεύει τις ομοφυλοφιλικές σχέσεις δέχθηκαν
επίθεση από οργισμένο πλήθος την ώρα που έβγαιναν από τη δικαστική αίθουσα, δήλωσε εκπρόσωπος του δικαστηρίου.

«Τη στιγμή που οι ύποπτοι βγήκαν από τη δικαστική αίθουσα και κατευθύνονταν προς το λεωφορείο της φυλακής, ένα πλήθος περίπου εκατό ανθρώπων τους επιτέθηκε με πέτρες και ύβρεις», δήλωσε ο Άμπντουλ Μοχάμεντ διευκρινίζοντας ότι το συμβάν έγινε χθες Τετάρτη.

Σύμφωνα με τον Μοχάμεντ, γραμματέα του ανώτατου δικαστηρίου της σαρίας της πολιτείας Μπάουτσι, οι επτά άνδρες, που έχουν τεθεί υπό προσωρινή κράτηση, ανήκουν σε μια ομάδα 12 ανθρώπων που συνελήφθησαν σε αυτή την βόρεια πολιτεία της Νιγηρίας στις αρχές του χρόνου επειδή παραβίασαν τον νόμο που απαγορεύει τις ομοφυλοφιλικές σχέσεις.

«Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν γρήγορα στο εσωτερικό του λεωφορείου που απομακρύνθηκε αμέσως από την περιοχή, ενώ η αστυνομία διέλυσε το οργισμένο πλήθος με δακρυγόνα και πυροβολώντας στον αέρα», πρόσθεσε ο ίδιο.

Το πλήθος, που ζητούσε την άμεση καταδίκη των κατηγορούμενων, διαλύθηκε έπειτα από είκοσι λεπτά.

Ο πρόεδρος της Νιγηρίας Γκούντλακ Τζόναθαν ενέκρινε νωρίτερα αυτό τον μήνα ένα νόμο που απαγορεύει τις σχέσεις μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου και περιορίζει τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων, ο οποίος δέχθηκε σφοδρές επικρίσεις από τις δυτικές χώρες και τον ΟΗΕ.

Πάντως οι επτά αυτοί άνδρες δικάζονται βάσει της σαρίας, που εφαρμόζεται παράλληλα με την ομοσπονδιακή νομοθεσία σε πολλές πολιτείες της βόρειας Νιγηρίας, η οποία προβλέπει τη θανατική ποινή στους ομοφυλόφιλους, αν και αυτή δεν έχει επιβληθεί ποτέ.

Την προηγούμενη εβδομάδα το ίδιο δικαστήριο είχε καταδικάσει έναν άνδρα 20 ετών σε δημόσιες μαστιγώσεις και πρόστιμο 5.000 νάιρα (25 ευρώ) επειδή παραβίασε τον νόμο αυτό.


newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

X