GREEK REPORTERS: Πρόστιμα, δημόσια συγγνώμη και αναστολή ιδιότητας για βουλευτές που προκαλούν με ντύσιμο ή συμπεριφορά

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Πρόστιμα, δημόσια συγγνώμη και αναστολή ιδιότητας για βουλευτές που προκαλούν με ντύσιμο ή συμπεριφορά

Πρόστιμα, δημόσια συγγνώμη και αναστολή ιδιότητας για βουλευτές που προκαλούν με
Σκληρά μέτρα για τους βουλευτές που προκαλούν την κοινή γνώμη με τη συμπεριφορά τους εντός και εκτός κοινοβουλίου άρχισε να
συζητά η Βουλή και τα μέτρα αυτά φτάνουν ακόμα και στην προσωρινή αναστολή της βουλευτικής ιδιότητας.
Την αρχή για τη σύνταξη του κώδικα βουλευτικής δεοντολογίας έκανε σήμερα η αρμόδια επιτροπή της βούλης,μετά τα δεκάδες περιστατικά με βουλευτές που με τη συμπεριφορά τους και το ντύσιμο τους προκάλεσαν τα αρνητικά σχόλια της κοινής γνώμης.

Την πρωτοβουλία για να αρχίσει η συζήτηση πήρε ο πρόεδρος της επιτροπής Χρήστος Μαρκογιαννάκης ο οποίος συζήτησε την όλη πρωτοβουλια με τον πρόεδρο της βουλής και πηρε το πράσινο φως.
Την αρχική εισήγηση εκανε η Μαρια Ρεπούση και τα μέτρα που πρότεινε βασίζονται σε κώδικες δεοντολογίας που ισχύουν σε αλλα κοινοβούλια και στο Ευρωκοινοβούλιο.

Ανάμεσα στα μέτρα που πρότεινε η κυρία Ρεπούση εάν ένας βουλευτής πέσει σε παράπτωμα ειναι κλιμακωτά, η δημοσια απολογία στον πρόεδρο της Βουλής ή στον τύπο , η αφαίρεση επιδομάτων,η καταβολή αποζημίωσης απο την πλευρά του βουλευτή και τέταρτο και πιο σκληρό μέτρο η προσωρινή αναστολή της βουλευτικής του ιδιότητας.

Ο κ. Μαρκογιαννάκης χαρακτήρισε πολύ σημαντική τη δουλειά που έκανε η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ και ζήτησε απο τους βουλευτές να μελετήσουν τις προτάσεις και στη επόμενη συνεδρίαση να καταθέσουν τις δικές τους απόψεις.

Στη συνεδρίαση πήρε μέρος και ο πρώην πρόεδρος της επιτροπής δεοντολογίας της βουλης Γιωργος Σουρλας ο οποίος είπε οτι το 2008 η επιτροπη είχε επεξεργαστεί πλήρες σχέδιο κώδικα δεοντολογίας των Βουλετών το οποίο όμως δεν εξιοποιηθηκε απο τους επόμενους προέδρους.

Μάλιστα ο κ.Σούρλας ζήτησε να συνταχθεί και κώδικας δεοντολογιας για τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου καθώς, στην παρούσα φάση, η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που δεν εχει τέτοιο κώδικα.




iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

X