GREEK REPORTERS: Μεγάλη Εβδομάδα με βροχές και... χιόνια!

Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Μεγάλη Εβδομάδα με βροχές και... χιόνια!

Άστατος προβλέπεται ο καιρός έως και την Κυριακή του Πάσχα, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές - κυρίως στη Δυτική και τη Β. Ελλάδα - την πτώση της θερμοκρασίας, αλλά
και τις χιονοπτώσεις στα ορεινά της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας και στη Θεσσαλία.

Οι θερμοκρασίες θα είναι ήπιες, λόγω των νοτιάδων, ενώ υπό βροχή αναμένεται να γίνει το σούβλισμα του οβελία.

Αναλυτικά ο καιρός:


Την Μ. Τρίτη, θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες, ενώ πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας και στα βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας.

Οι βοριάδες δεν θα ξεπερνούν τα 5 με 6 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα πνέουν με ένταση 6-7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα στους 15-16 βαθμούς Κελσίου και στην υπόλοιπη χώρα στους 16-17 βαθμούς.

Την Μ. Τετάρτη, ο καιρός θα είναι βελτιωμένος, ενώ αναμένονται αραιές νεφώσεις οι οποίες προς το βράδυ θα αυξηθούν και στα δυτικά θα βρέξει.

Οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιάδες και θα πνέουν με ένταση 4-5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κατά 2-3 βαθμούς Κελσίου.

Την Μ. Πέμπτη, στα δυτικά και τα βόρεια θα επικρατούν τοπικές νεφώσεις, οι οποίες παροδικά θα είναι αυξημένες. Το μεσημέρι και το απόγευμα αναμένεται να εκδηλωθούν τοπικές πρόσκαιρες βροχές, κυρίως στα βορειοδυτικά.

Οι νοτιάδες θα πνέουν με ένταση 4-5 μποφόρ και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ, ενώ ο υδράργυρος θα ακολουθήσει ανοδική πορεία και θα επανέλθει στους 18-21 βαθμούς Κελσίου.

Την Μ. Παρασκευή, ένα χαμηλό βαρομετρικό αναμένεται να πλησιάσει την περιοχή μας από την Ιταλία, με αποτέλεσμα να έχουμε συννεφιά στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Οι νεφώσεις από το μεσημέρι θα αυξηθούν και τις απογευματινές ώρες προβλέπεται να βρέξει στην Κεντρική, Δυτική και Βόρεια Ελλάδα.

Οι άνεμοι θα εξακολουθήσουν να πνέουν νότιοι με ένταση 5-6 μποφόρ στο Ιόνιο και 4-5 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα κινηθεί σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Το Μ. Σάββατο, στη Δυτική, την Κεντρική και τη Βόρεια Ελλάδα και στο Ανατολικό Αιγαίο θα σημειωθούν βροχές κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει αραιή συννεφιά.

Οι νοτιάδες αναμένεται να ενισχυθούν και να φτάσουν σε ένταση τα 6-7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά.

Την Κυριακή του Πάσχα, στη Δυτική Ελλάδα θα επικρατεί αυξημένη συννεφιά με βροχές και στη Βορειοδυτική καταιγίδες, ενώ στη Βόρεια Ελλάδα και στο Ανατολικό Αιγαίο υπάρχει πιθανότητα βροχόπτωσης για το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί με ένταση 4-5 μποφόρ και τοπικά 6.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 18-20 βαθμούς Κελσίου στη Βόρεια Ελλάδα και στους 21-23 βαθμούς στην υπόλοιπη χώρα.

nooz.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

X