GREEK REPORTERS: Πριν τις εκλογές το πρώτο κέντρο κράτησης

Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Πριν τις εκλογές το πρώτο κέντρο κράτησης

Πριν από τις εκλογές θα λειτουργήσει το πρώτο κέντρο κράτησης λαθρομεταναστών στην Αμυγδαλέζα, όπως είπε σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, που
ενημέρωσε του εκπροσώπους των μεταναστών που ζουν και εργάζονται νόμιμα στην Ελλάδα.
"Ξεκινάμε πιλοτικά το κέντρο που βρίσκεται δίπλα ακριβώς στη σχολή Αξιωματικών, ένα μέτρο δίπλα. Δεν υπάρχουν ζητήματα δημόσιας υγείας, δεν υπάρχου ζητήματα ασφάλειας", δήλωσε ο κ. Χρυσοχοϊδης.
Η υπουργός Ανάπτυξης Άννα Διαμαντοπούλου, σε δηλώσεις της τόνισε ότι το σχέδιο για τα κέντρα κράτησης πρέπει να προχωρήσει χωρίς καμία καθυστέρηση. "Συμφωνώ απόλυτα με την επιλογή των κέντρων φιλοξενίας και με την ταχύτητα και την αποφασιστικότητα με την οποία κινείται ο κ. Χρυσοχοϊδης, κάτι που πρέπει να έχει την υποστήριξη όλων", δήλωσε από την πλευρά της η κ. Διαμαντοπούλου.
Οι εκπρόσωποι των μεταναστών δήλωσαν ότι είναι σύμφωνοι με την δημιουργία των κέντρων κράτησης, με την προϋπόθεση ότι θα λειτουργήσουν όπως στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. "Οι προδιαγραφές να είναι όπως της Ευρώπης, ανθρώπινες, με όλα τα θρησκευτικά και ιατρικά δικαιώματα", τόνισε Σαγιέντ Τζεμίλ, πρόεδρος του Πολιτιστικού Συνδέσμου Ελλάδας – Πακιστάν.
Ωστόσο, οι αντιδράσεις συνεχίζονται με τον δήμαρχο Αχαρνών να απορρίπτει κάθε ενδεχόμενο διαλόγου για τη λειτουργία του κέντρου, ενώ και οι κάτοικοι της Αμυγδαλέζας συνεχίζουν να αντιδρούν έντονα, αφού όπως λένε θα υποβαθμιστεί η περιοχή τους.
"Δεν αντέχει άλλο η πόλη. Αν είναι έξω απ' τον ιστό της πόλης να το συζητήσουμε. Αλλά έτσι, πως; Χωρίς να έχει ενημερωθεί κανένας;" σημείωσε ο δήμαρχος Αχαρνών Σωτήρης Ντούρος.
"Ναι" υπό προϋποθέσεις, στο πλαίσιο ενός ολοκληρώμενου σχεδίου για την λαθρομετανάστευση λέει ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας. "Υπάρχουν προϋποθέσεις και όροι που πρέπει να θέσουμε και θέτουμε προς την πολιτεία ώστε να υπάρχει μια στενή συνεργασία με τους δήμους και τις τοπικές κοινωνίες", υπογράμμισε ο κ. Ασκούνης.

megatv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

X