GREEK REPORTERS: Κριστίν Λαγκάρντ: Η Ελλάδα έμεινε εντελώς γυμνή

Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Κριστίν Λαγκάρντ: Η Ελλάδα έμεινε εντελώς γυμνή



Με θάλασσα στην οποία «όταν τραβηχτούν τα νερά μπορεί κανείς να δει ποιοι φορούν μαγιό» παρομοίωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ την
Ευρώπη, μιλώντας στο CBS.

Μάλιστα, η Γαλλίδα πολιτικός έκανε ειδική αναφορά στη χώρα μας, υποστηρίζοντας ότι ήταν αυτή που… έμεινε εντελώς γυμνή: «Ήταν μια χώρα 11 εκ. ανθρώπων με χρέος μισό τρισ. δολάρια. Η Ευρώπη είχε ένα δίλημμα: είτε να διασώσει τους Έλληνες είτε να τους αφήσουν να χρεοκοπήσουν διακινδυνεύοντας μια τεράστια οικονομική κατάρρευση αλά Lehman Brothers».

Σύμφωνα με την Κρίστίν Λαγκάρντ, η Ελλάδα έχει δρόμο ακόμη να διανύσει αλλά όπως τόνισε η ίδια «γλίτωσε στο παρά πέντε»!

«Ο ευρωπαϊκός Βορράς δουλεύει σκληρά σε αντίθεση με τον Νότο»

Παράλληλα, η πρόεδρος του ΔΝΤ εξήγησε ότι σε μια ένωση με κοινό νόμισμα αλλά χωρίς στενή και συντονισμένη δημοσιονομική πολιτική, υπάρχει ο κίνδυνος να «παραστρατίσουν» μερικά μέλη όπως η Ελλάδα.

Στη συνέχεια, μάλιστα, εξαπέλυσε επίθεση κατά του ευρωπαϊκού Νότου κάνοντας διαχωρισμούς-αφορισμούς μεταξύ αποταμιευτών και σπάταλων, σκληρά εργαζόμενων και… τεμπέληδων!

«Υπάρχει χάσμα μεταξύ των Ευρωπαίων του Βορρά που είναι σκληρά εργαζόμενοι και ζουν λιτά και των Ευρωπαίων του Νότου που είναι πολύ χαλαροί για τη δουλειά, το χρήμα και τους φόρους » σημείωσε η Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία μάλιστα υπογράμμισε ότι από τις αρχές της κρίσης και μετά ξεχώρισαν οι αποταμιευτές από τους σπάταλους.

Star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

X