GREEK REPORTERS: Μυστηριώδης γαλάζιες σφαίρες

Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Μυστηριώδης γαλάζιες σφαίρες

Ένας άνδρας στο Dorset της Αγγλίας ανακάλυψε περίπου δύο ντουζίνες από μυστηριώδεις γαλάζιες μπάλες στην αυλή του, με την είδηση να διαμορφώνεται σε διεθνές μυστήριο. Ο Steve Hornsby πιστεύει πως τα σφαιρίδια αυτά, διάμετρου 2,6 εκατοστών περίπου έπεσαν στον κήπο του κατά την διάρκεια μιας σύντομης καταιγίδας που έπληξε την περιοχή.

Έστω και αν ο Hornsby δεν είδε τις μπάλες αυτές κατά την διάρκεια της καταιγίδας να πέφτουν πιστεύει πως δεν υπήρχαν στον κήπο του πριν (Κάτι που υποστηρίζει και η σύζυγός του). Επίσης διαπίστωσε πως αυτά τα σφαιρίδια γλυστρούσαν,και έτσι αναγκάστηκε να τα συλλέξει με την βοήθεια ενός κουταλιού.
Όπως ήταν φυσικό η φημολογία που ξέσπασε σχετικά με την ύπαρξη των σφαιρών αυξήθηκε σημαντικά.Ο Hornsby θεώρησε πως τα σφαιρίδια ίσως δημιουργήθηκαν από την ρύπανση του αέρα που με κάποιο τρόπο στερεοποιήθηκε.Κάποιοι άλλοι υπέθεσαν πως πρόκειται για αυγά ψαριών που κουβαλούσαν τα πουλιά και μόλις έπεσαν στην καταιγίδα τα άφησαν να πέσουν στον κήπο. Ακόμη μία θεωρία σχετίζει τα σφαιρίδια με τα ufo και την εξωγήινη ζωή…’
Οι ερευνητές από το κοντινό πανεπιστήμιο του Bournemouth πήραν τις μπάλες για έρευνα και θα είναι σε θέση να αποκλείσουν τις υπερβολικές σπέκουλες σχετικά… Η Εφημερίδα Guardian φιλοξένησε δηλώσεις μίας βοηθού ερευνητή που είπε: « Τώρα που έχουμε στην κατοχή μας ένα δείγμα μπορούμε να αποκλείσουμε της πρώιμες εικασίες. Έχοντας εξετάσει τις μπάλες μέσω ενός μικροσκόπιου υψηλότατης ανάλυσης μπορούμε να απορρίψουμε την ύπαρξη ζωικής ύλης.»
Η καλύτερη εξήγηση για το μυστήριο αυτό ως τώρα είναι πως πρόκειται για μικρές σφαίρες ενυδατικού jel που ονομάζεται sodium polyacrylate,το οποίο χρησιμοποιείται κατά κόρον από τα συνεργεία κήπων για να διατηρούν τα λουλούδια ευπαρουσίαστα και άξια πώλησης.Το jel έχει την ικανότητα να απορροφά εκατοντάδες φορές του βάρους του σε νερό, και απελευθερώνει σιγά σιγά την υγρασία δίχως να σαπίζει τα άνθη.
Όπως και να έφτασαν οι παράξενες σφαίρες στον κήπο, η ταυτότητά τους σύντομα θα διαλευκανθεί μιάς και οι ερευνητές πραγματοποιούν χημική ανάλυση για να λύσουν επιτέλους το μυστήριο αυτό…

Πηγη : paranormal.gr
Aντωνης Μπαλαδημας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

X