GREEK REPORTERS: Οι υπερφυσικές δυνατότητες των ζώων

Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Οι υπερφυσικές δυνατότητες των ζώων



Πόσες φορές έχουμε ακούσει περιπτώσεις ζώων που διαισθάνονται πως κάτι αρνητικό θα συμβεί και αποκτούν μια αλλόκοτη συμπεριφορά;
Συνήθως πρόκειται για ένα θάνατο ή κάποιο δυσάρεστο γεγονός στην οικογένεια. Όμως πιο απίστευτες είναι οι ιστορίες για ζώα που επικοινώνησαν με τους ιδιοκτήτες τους μετά τον θάνατό τους. Τα ζώα φαίνεται πως έχουν διαισθητικές δυνάμεις, έχουν όμως  στ’ αλήθεια μία μυστηριώδη έκτη αίσθηση;

Η επιστήμη δεν μας δίνει απαντήσεις για αυτά τα φαινόμενα, μα ρίχνοντας μια ματιά στα ζώα γύρω μας μπορούμε να κατανοήσουμε καλύτερα τις υπερφυσικές δυνάμεις των υπέροχων φίλων μας.
Περιπτώσεις καθημερινές μας κάνουν εντύπωση, όπως η διαίσθηση του σκύλου που καταλαβαίνει πότε θα βγει βόλτα και πηδάει ανήσυχος, η γάτες που καταλαβαίνουν πότε θα πάνε στον κτηνίατρο. Υπάρχουν όμως  αλλόκοτες περιπτώσεις ζώων που μας προβληματίζουν  ιδιαίτερα.
Μια τέτοια περίπτωση είναι ο Όσκαρ. Ένας γάτος σε μια κλινική της Αμερικής ο οποίος διαισθάνεται πότε κάποιος ασθενής βρίσκεται στις τελευταίες του στιγμές και λίγη ώρα πριν πηδάει επάνω στο κρεβάτι και κάθεται δίπλα του. Μια άλλη καταγεγραμμένη περίπτωση είναι ενός σκύλου στην Αγλλία ο οποίος μέσα στη νύχτα ξύπνησε την ιδιοκτήτριά του κλαίγοντας δίχως ιδιαίτερο λόγο. Αμέσως μετά η ανυποψίαστη γυναίκα έλαβε τηλεφώνημα από το νοσοκομείο που νοσηλευόταν η μητέρα της το οποίο της ανακοίνωσε τον θάνατό της.
Υπάρχουν πάρα πολλά περιστατικά με ιδιοκτήτες κατοικιδίων που αναφέρουν πως η γάτα ή ο σκύλος τους συμπεριφέρονται περίεργα, σαν να τους καταδιώκουν αόρατοι εχθροί, κοιτούν επίμονα σε ένα σημείο ή αποφεύγουν να πλησιάσουν συγκεκριμένα σημεία χωρίς κανένα προφανή λόγο!
Το ότι τα ζώα έχουν ένστικτο και διαφορετικό τρόπο αντίληψης της πραγματικότητας είναι πασίγνωστο από τα αρχαία χρόνια. Ιδιαίτερα η γάτα είναι ένα από τα ζώα που συνδέονται με την μαγεία και στην αρχαιότητα λατρεύτηκε σαν θεά για τις ψυχικές ικανότητές της, ενώ ο σκύλος είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι διαθέτει διαφορετικό επίπεδο αισθητηριακής αντίληψης  από τους ανθρώπους.
Δεν υπάρχει τίποτα καινούριο στην ιδέα πως τα ζώα έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες μέσω μιας επιπλέον αίσθησης που εμείς οι άνθρωποι έχουμε χάσει ή που δεν είχαμε. Ότι και αν ισχύει, την επόμενη φορά που θα παρατηρήσετε κάποια περίεργη συμπεριφορά στο κατοικίδιό σας, είτε φοβάται είτε σας αγνοεί χωρίς αιτία, μην αναρωτηθείτε τον λόγο: Απλά αντιδρά ανταποκρινόμενος σε αισθητηριακό επίπεδο διαφορετικό από το δικό σας! Προσπαθήστε να ερευνήσετε τι κρύβεται πίσω από την συμπεριφορά του ζώου. Ίσως προσπαθεί να σας πει κάτι…
Πηγη : Paranormal.gr 
Αντωνης Μπαλαδημας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

X