GREEK REPORTERS: «Μαύρο» χρήμα μέσα από 20 εταιρείες

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

«Μαύρο» χρήμα μέσα από 20 εταιρείες


«Μαύρο» χρήμα μέσα από 20 εταιρείες
Στοιχεία-φωτιά για 20 εταιρείες μέσω των οποίων διακινήθηκε «μαύρο» πολιτικό χρήμα στην υπόθεση του πρώην υπουργού, Ακη Τσοχατζόπουλου, έφερε στο φως η άρση του
τραπεζικού απορρήτου. Στη δικογραφία που έχουν στα χέρια τους οι ανακριτές αναφέρεται ότι από τις εταιρείες αυτές διακινήθηκε συνολικό ποσό 8,7 εκατ. ευρώ. Το ποσό διατηρούσε σε τραπεζικό λογαριασμό στην Ελβετία, ο εκπρόσωπος της εταιρείας «Ντρουμίλαν» στην Ελλάδα, ο οποίος ελέγχεται ήδη για την εμπλοκή του στην υπόθεση της προμήθειας των TOR -Μ1.
Εμβάσματα 
Από τον επίμαχο λογαριασμό έφυγαν εμβάσματα προς εννέα εταιρείες, με τελικό αποδέκτη ην ιταλική «SDG S.r.I», νόμιμος εκπρόσωπος της οποίας εμφανίζεται ο ήδη προφυλακισμένος επιχειρηματίας, Γιώργος Σαχπατζίδης. Οι ανακριτικές αρχές εκτιμούν ότι πίσω από τις εταιρείες αυτές βρίσκεται ο προφυλακισμένος πρώην υπουργός. Στην περίπτωση της ιταλικής εταιρείας, όπου συγκεντρώνονταν τα χρήματα που έφευγαν τμηματικά από την Ελβετία , διενεργήθηκε φορολογικός έλεγχος από τις αρχές της χώρας και της επιβλήθηκε πρόστιμο 450.000 ευρώ.
Στα κατασχεθέντα στοιχεία από το σπίτι του Γ. Σαχπατζίδη και το γραφείο του Ακη Τσοχατζόπουλου, εντοπίστηκαν έγγραφα- φόρμες με ισχυρισμούς που θα προέβαλαν στο πλαίσιο της φορολογικής έρευνας στην Ιταλία. Ένα ακόμη στοιχείο που έχουν στη διάθεσή τους οι ανακριτές, από την κίνηση των χρηματικών ποσών, αφορά τη Βίκυ Σταμάτη, καθώς εντοπίστηκαν δύο εμβάσματά της, τα οποία κατέληξαν στον λογαριασμό της ιταλικής εταιρείας. Σύντομα οι ανακριτές θα ξεκινήσουν νέο κύκλο ανακρίσεων τόσο με νέους μάρτυρες όσο και με τους προφυλακισμένους για την υπόθεση.

imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

X