GREEK REPORTERS: Αίμα σε συγκέντρωση του κόμματος Αυτονομιστών

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Αίμα σε συγκέντρωση του κόμματος Αυτονομιστών


Αστυνομικός στο σημείο της επίθεσης, όπου σκοτώθηκε ένας άνθρωπος
Με αίμα βάφτηκε η συγκέντρωση των υποστηρικτών του Αυτονομιστικού Κόμματος του Κεμπέκ για τη νίκη του στις τοπικές εκλογές, όταν
ένας άνδρας άνοιξε πυρ έξω από το κτίριο στο οποίο πραγματοποιούνταν η εκδήλωση σκοτώνοντας έναν άνθρωπο και στη συνέχεια προσπάθησε να το πυρπολήσει.
Ο δράστης, ο οποίος φώναζε σε σπαστά γαλλικά συνθήματα εναντίον της απόσχισης του Κεμπέκ από τον Καναδά (στόχος που υπάρχει στην ατζέντα του κόμματος της Πολίν Μαρουά που κέρδισε τις εκλογές) όπως «Οι Αγγλοι ξυπνάνε και θα αντεπιτεθούν». Τη στιγμή που ξεκίνησαν οι πυροβολισμοί η Πολίν Μαρουά, που μιλούσε στους συγκεντρωμένους, φυγαδεύτηκε από τους άνδρες ασφαλείας της, ενώ ο δράστης λίγο αργότερα συνελήφθη χωρίς να προβάλει καμία αντίσταση.
Αναλυτές
Οπως τονίζουν αρκετοί αναλυτές το περιστατικό αυτό είναι σπάνιο για τον Καναδά εν γένει, ενώ η συγκυρία δεν ευνοεί τη δημιουργία κλίματος πόλωσης για το θέμα της απόσχισης του Κεμπέκ από τον Καναδά.
Παρότι η απόσχιση βρίσκεται στην ατζέντα του Αυτονομιστικού Κόμματος του Κεμπέκ, δεν ήταν ο βασικός λόγος για τον οποίο το κόμμα της Μαρουά κέρδισε τις εκλογές. Σύμφωνα με τους αναλυτές, το 32% που έλαβε το κόμμα και το οποίο του εξασφαλίζει κυβέρνηση μειοψηφίας, προήλθε από την αγανάκτηση των ψηφοφόρων με τα σκάνδαλα της κυβέρνησης των Φιλελεύθερων, ενώ το κόμμα ενισχύθηκε από το μαζικό φοιτητικό κίνημα που βγήκε στους δρόμους του Καναδά, ενάντια στις μεταρρυθμίσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

X