GREEK REPORTERS: Η Μέρκελ στηρίζει τον Πρόεδρο της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας για το ρόλο της ΕΚΤ

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Η Μέρκελ στηρίζει τον Πρόεδρο της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας για το ρόλο της ΕΚΤ

Η Μέρκελ στηρίζει τον Πρόεδρο της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας για το ρόλο της ΕΚΤ
Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δεσμεύτηκε να υποστηρίξει τον πρόεδρο της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας Γενς Βάιντμαν στη συζήτηση για το
ρόλο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), δήλωσαν την Τετάρτη πηγές που μετείχαν σε συνάντηση της Μέρκελ και στελεχών του κόμματός της. 

Ο Βάιντμαν αντιτίθεται στα σχέδια της ΕΚΤ για την αγορά χρέους χωρών της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν υψηλό κόστος δανεισμού, λέγοντας ότι το σχέδιο αυτό δεν μπορεί να αντικαταστήσει τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις. 

Η γερμανική εφημερίδα Bild έγραψε την περασμένη εβδομάδα ότι ο Βάιντμαν απείλησε με παραίτηση όσον αφορά αυτό το σχέδιο της ΕΚΤ, αλλά στη συνέχεια τον μετέπεισε η γερμανική κυβέρνηση. 

Ο Νόρμπερτ Μπάρτλε, βουλευτής και ειδικός σε θέματα προϋπολογισμού στο Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU) της Μέρκελ, δήλωσε ότι η Γερμανίδα καγκελάριος υπογράμμισε ωστόσο κατά τη συνάντηση ότι η ΕΚΤ, διατηρώντας την ανεξαρτησία της και τηρώντας την εντολή της, μπορεί να διαδραματίσει έναν ρόλο στην σταθεροποίηση του ευρώ. 

«Εφόσον τα μέτρα βρίσκονται εντός της εντολής της όλα είναι καλά (...) αλλά αυτό (το σχέδιο) δεν μπορεί να γίνεται μακροπρόθεσμα. Διαφορετικά θα συνίσταται στη δημιουργία δημοσιονομικής πολιτικής και αυτό δεν είναι ο ρόλος της ΕΚΤ», σημείωσε ο Μπάρτλε.


tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

X