GREEK REPORTERS: Με το δεξί η εθνική στα προκριματικά του Μουντιάλ

Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Με το δεξί η εθνική στα προκριματικά του Μουντιάλ

Η Ελλάδα μπήκε με το δεξί στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου επικρατώντας εκτός έδρας με 2-1 της Λετονίας.
Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με εκτέλεση πέναλτι του Κάουνας στο 42'Α αλλά η Ελλάδα με τα γκολ των Σπυρόπουλου (57'Α) και Γκέκα (69'Α) πήρε τους τρεις βαθμούς της νίκης.  Στο πρώτο ημίχρονο ο αγώνας είχε γρήγορο ρυθμό με την Λετονία να χάνει την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στο 7΄με τον Κάουνα και την Ελλάδα να έχει δοκάρι στο 34΄ με τον Μανιάτη. 

Τελικά οι Λετονοί πήγαν με το προβάδισμα στα αποδυτήρια μετά από εκτέλεση πέναλτι (42΄) του Κάουνα που κέρδισε ο ίδιος από τον Κυριάκο Παπαδόπουλο. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Φερνάντο Σάντος πέρασε στην θέση του Μήτρογλου τον Σαμαρά που άλλαξε προς το καλύτερο την εικόνα της εθνικής μας.  Η ελληνική ομάδα πίεσε για την ισοφάρισε που ήρθε στο 57΄με σουτ εκτός περιοχής του Σπυρόπουλου. 

Στο 68΄ ο Σάντος προχώρησε σε αναγκαστική αλλαγή αφού τραυματίστηκε ο Σαμαράς (θα απουσιάζει από τον αγώνα με τη Λιθουανία) και στο γήπεδο πέρασε ο Νίνης αλλάζοντας παράλληλα το σύστημα της εθνικής από 4-4-2 που ήταν μέχρι εκείνη την ώρα σε 4-2-3-1. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Κατσουράνης έγινε κάτοχος της μπάλας μετά από λάθος των Λετονών και με ωραία πάσα βρήκε τον Γκέκα που έκανε το 2-1. Στο τελευταίο εικοσάλεπτο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και η Ελλάδα δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα από τους γηπεδούχους. 

Διαιτητής: Ιβάν Μπέμπεκ (Κροατία)
Κίτρινες: Κλάβα, Λούκιανοφς, Γκορκς - Μανιάτης, Τζιώλης,

Οι συνθέσεις:

ΛΕΤΟΝΙΑ: Βάνις, Κλάβα, Γκορκς, Κριάουκλις, Λάιζανς (80΄ Γκάουρακς), Ιβανόφς, Φερτόφς (75΄ Ρούγκινς) , Τσάουνα, Βισνακόφς (75΄ Βερπακόφσκις), Λουκιανόφς, Ρούντνιεφς.

ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης, Τοροσίδης, Σπυρόπουλος, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Μανιάτης, Τζιόλης, Κατσουράνης, Φορτούνης (80΄ Χολέμπας), Μήτρογλου (46΄ Σαμαράς, 68΄ Νίνης ), Γκέκας.


express.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

X