GREEK REPORTERS: Τα δέκα πράγματα που περιμένουμε να δούμε στην παρουσίαση του iPhone 5

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Τα δέκα πράγματα που περιμένουμε να δούμε στην παρουσίαση του iPhone 5

Φωτογραφία για Τα δέκα πράγματα που περιμένουμε να δούμε στην παρουσίαση του iPhone 5
Ένα φαντασμαγορικό σόου αναμένεται να είναι η παρουσίαση του νέου iPhone 5 που
όπως όλα δείχνουν θα γίνει την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου. Και ήδη οι παρατηρητές της Apple έχουν καταστρώσει μια λίστα με όλα όσα... περιμένουμε να δούμε στην εκδήλωση της αμερικάνικης εταιρείας.

Όπως είναι γνωστό, η Apple έστειλε σε δημοσιογράφους μια πρόσκληση για μια μεγάλη «εκδήλωση παρουσίασης νέου προϊόντος» την επόμενη Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου. Η πρόσκληση δεν αφήνει καμιά αμφιβολία ότι εκεί θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια του iPhone 5. 

Οι αναλυτές του BusinessWeek έχουν ήδη καταστρώσει μια λίστα με δέκα πράγματα που περιμένουμε να δούμε στην εκδήλωση αυτή:

Νέο, κομψό σχέδιο: Ένα από τα πράγματα που πουλάει η Apple στα προϊόντα της είναι φυσικά ο προηγμένος σχεδιασμός τους. Με δεδομένο ότι το iPhone 4GS δεν είχε το wow factor που θα ήθελε, όλοι συμφωνούν ότι το νέο iPhone 5 θα έχει ένα πολύ πιο μοντέρνο σχέδιο, με διαφορετικές διαστάσεις, και φυσικά Gorilla Glass 2 στην οθόνη και LiquidMetal για έξτρα προστασία.


Μεγαλύτερη οθόνη: Αυτός είναι ο βασικός λόγος για «διαφορετικό σχέδιο». Είναι σίγουρο ότι το iPhone 5 θα έχει μεγαλύτερη οθόνη, κατά πάσα πιθανότητα 4 ιντσών. Αυτό υπαγορεύει άλλωστε και ο ανταγωνισμός Μεγαλύτερο ύψος: Με δεδομένο το νέο σχέδιό του και την μεγαλύτερη οθόνη, η Apple ίσως αναγκαστεί να αυξήσει σημαντικά το ύψος του iPhone 5. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι θα δούμε κάτι ανάλογο με το Samsung Galaxy S3. Βέβαια αυτό θα δημιουργήσει πρόβλημα σε όσους θέλουν ένα κινητό για να το βάζουν στην τσέπη, και σίγουρα θα επιφέρει αντιδράσεις. Όμως όλα δείχνουν ότι το iPhone 5 θα είναι ψηλότερο.

4G LTE: Και πάλι λόγω του ανταγωνισμού, θεωρείται βέβαιο ότι το iPhone 5 θα υποστηρίζει το 4G Long-Term Evolution (LTE), για πολύ υψηλές ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων. Αυτό το υποστηρίζει ήδη το Samsung Galaxy S III, που η Apple προσπαθεί να απαγορεύσει στις ΗΠΑ.

iOS 6: Όλα δείχνουν ότι μαζί με το iPhone 5, η Apple θα ανακοινώσει και τη νέα έκδοση του mobile λειτουργικού συστήματος της. Επομένως ένα κομμάτι της εκδήλωσης θα αφιερωθεί σε αυτό, αν και δεν αναμένονται ιδιαίτερες εκπλήξεις σε αυτό το επίπεδο.

Ίδια τιμή: Η Apple δεν αλλάζει την τιμολογιακή της πολιτική. Άλλωστε δεν έχει λόγο αφού της αποφέρει τεράστια κέρδη. Έτσι, και το νέο iPhone 5 δεν θα έχει μεγαλύτερη τιμή από τα προηγούμενα, προκειμένου να λειτουργήσει ως κράχτης για όσου θέλουν να αγοράσουν άμεσα τη νέα συσκευή. Να σημειωθεί ότι η Apple πουλάει κάθε συσκευή iPhone 4GS στα 600 δολάρια στις εταιρείες κινητής.

Νούμερα, πολλά νούμερα: Η Apple θα μας βομβαρδίσει με στατιστικά στοιχεία για να δείξει και να αποδείξει πόσο δημοφιλή είναι τα προϊόντα της. Θα δούμε αύξηση πωλήσεων, αύξηση λήψεων applications, αύξηση γενικά σε όλους τους δείκτες κερδοφορίας. Ακόμα και η Apple έχει ανάγκη για λίγη καλή αυτοδιαφήμιση Λιγότερο Τιμ Κουκ: Οι εποχές που τα events της Apple μονοπωλούνταν από τον χαρισματικό Στιβ Τζομπς πέρασαν ανεπιστρεπτί. Έτσι, ο λιγότερο λαμπερός αντικαταστάτης του, Τιμ Κουκ, δεν θα έχει τον ίδιο ρόλο. Θα πάρει το λόγο στην αρχή, μετά θα δώσει τη θέση του σε άλλους που θα κάνουν την κύρια παρουσίαση και στο τέλος θα κάνει τον απολογισμό.

Όχι iPad Mini: Μην περιμένετε να ακούσετε κάτι για το πολυαναμενόμενο iPad Mini που υποτίθεται ότι ετοιμάζει η Apple. Αυτό όπως όλα δείχνουν θα ανακοινωθεί τον Οκτώβριο, θα έχει οθόνη 7,85 ιντσών και θα είναι η απάντηση της Apple στην επιτυχία του Amazon Kindle Fire και στο Google Nexus 7.

Πυρά κατά της Samsung: Και για να μην ξεχνιόμαστε, η Apple πάντοτε λάτρευε να χτυπά τον ανταγωνισμό, με κάθε τρόπο. Οπότε στην εκδήλωση για το iPhone 5, θα αναφερθεί σίγουρα στην πρόσφατη νίκη της σε αμερικάνικο δικαστήριο επί της Samsung, ενώ δεν θα ξεχάσει να αναφέρει ότι κατά τη γνώμη της η Samsung δεν καινοτομεί, απλώς αντιγράφει. Έστω κι αν παράγει ορισμένες φορές καλύτερα προϊόντα.


 iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

X