GREEK REPORTERS: Ο Σαμαράς υποσχέθηκε "λύσεις" στους αστυνομικούς

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Σαμαράς υποσχέθηκε "λύσεις" στους αστυνομικούς


Ο Σαμαράς υποσχέθηκε "λύσεις" στους αστυνομικούς
Οι σκηνές με τους αστυνομικούς απάναντι στα ΜΑΤ ήταν "τραγικές" και γεμάτες ένταση.
Χαρακτηριστικοί ήταν οι διάλογοι με τον επικεφαλής των ΜΑΤ που όπως τους είπε έχει διαταγή να κάνει ακόμα και χρήση χημικών για να λήξει ο αποκλεισμός.
"Συνάδελφοι, μη με αναγκάσετε να κάνω ρίψη χημικών. Εχω κι εγώ παιδιά και σας καταλαβαίνων αλλά έχω και διαταγές", είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε: "Αν επιμείνετε θα έχουμε τραυματίες".
Οι συνδικαλιστές αστυνομικοί δήλωναν αποφασισμένοι να παραμείνουν στο σημείο. Τους ζητήθηκε να αποχωρήσουν το αρνήθηκαν και έτσι λίγο πριν τις οκτώ δυο διμοιρίες των ΥΜΕΤ αλλά και των ΜΑΤ έλαβαν εντολή να αναπτυχθούν στην είσοδο.
Για ακόμα μια φορά χρειάστηκε η προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά προκειμένου να αρθεί ο αποκλεισμός της σχολής των ΜΑΤ από αστυνομικούς που διαμαρτύρονταν από το πρωί για τις μισθολογικές περικοπές αλλά και για οφειλές ύψους 10 εκατ. ευρώ που αφορούν νυχτερινές βάρδιες και εκτός έδρας επιδόματα.

Οι εντολές, όπως είπαν οι υπεύθυνοι των ΥΜΕΤ και των ΜΑΤ στους συνδικαλιστές είναι ακόμα και για βίαιη απομάκρυνσή τους από την είσοδο της σχολής των ΜΑΤ απ' όπου αποχωρούν οι δυνάμεις για τη Θεσσαλονίκη.

Μόνο δύο λεωφορεία μπόρεσαν να αποχωρήσουν ενώ εκατοντάδες αστυνομικοί που πάνε για να αναλάβουν υπηρεσία δεν μπορούν να μπουν στο χώρο.


Στις 17.30 έχει προγραμματιστεί πανελλαδική ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο από τις Ομοσπονδίες αστυνομικών, λιμενικών και πυροσβεστών.

madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

X