GREEK REPORTERS: Στα χαρακώματα οι εισαγγελείς για τις περικοπές στους μισθούς

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Στα χαρακώματα οι εισαγγελείς για τις περικοπές στους μισθούς


Ετοιμοι για ρήξη με την κυβέρνηση, σε περίπτωση που υλοποιηθούν τα μέτρα για τις περικοπές των αποδοχών τους, εμφανίζονται οι εισαγγελείς όλης της χώρας με απρόβλεπτες συνέπειες για τη λειτουργία της Δικαιοσύνης.Στο ίδιο κλίμα, οι εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας συνεχίζουν τις διαμαρτυρίες τους, ενώ οι γιατροί του ΕΣΥ προειδοποιούν για κινητοποιήσεις χωρίς προηγούμενο εφόσον γίνουν νέες περικοπές στις αποδοχές τους.


Οι εισαγγελείς θέτουν επί... έδρας ακόμα και το ενδεχόμενο μαζικών παραιτήσεων αντιδρώντας στο ψαλίδι του ειδικού μισθολογίου τους, το οποίο όπως λένε σε όλους τους τόνους ισοδυναμεί με ευθεία παραβίαση του Συντάγματος.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, υπό την προεδρία του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ρούσσου-Εμμανουήλ Παπαδάκη, συνήλθε εκτάκτως ενόψει της ανακοίνωσης των κυβερνητικών μέτρων και σταθμίζοντας τα δεδομένα αποφάσισε να προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα από τις πανδικαστικές συγκεντρώσεις, που έχουν προγραμματιστεί από όλες ανεξαιρέτως τις δικαστικές ενώσεις για τις 5 και τις 17 Σεπτεμβρίου, σε περίπτωση που υλοποιηθούν τα μέτρα για τις περικοπές των μισθών τους.
Συγκεκριμένα, προτείνονται τα εξής:
n Διακοπή των τακτικών συνεδριάσεων όλων των ποινικών δικαστηρίων της χώρας από τις έντεκα το πρωί έως τις τρεις μετά το μεσημέρι (σ.σ. λήξη ωραρίου λειτουργίας των δικαστηρίων) για χρονικό διάστημα που θα αποφασιστεί.
n Προσαρμογή του τρόπου εργασίας των εισαγγελικών λειτουργών στις υφιστάμενες συνθήκες με βάση αποκλειστικά την παρεχόμενη από την Πολιτεία υποδομή. Αυτό σημαίνει ότι θα επιστρέψουν στις εισαγγελίες όλες τις δικογραφίες που έχουν στα σπίτια τους και τις χειρίζονται με δικά τους μέσα και εκτός ωραρίου λειτουργίας των δικαστηρίων. Υπό το νέο καθεστώς, θα ασχολούνται με τις δικογραφίες μέχρι τις τρεις το μεσημέρι και μετά θα τις κλειδώνουν στα γραφεία, τα οποία δεν επαρκούν για να καλυφθούν οι ανάγκες των εισαγγελέων.
n Παύση ενασχόλησης των εισαγγελέων με εξωδικαστηριακές δραστηριότητες, εκτός ωραρίου λειτουργίας της υπηρεσίας, όπως είναι η παρουσία τους σε αθλητικούς χώρους και δημόσιες συγκεντρώσεις για την τήρηση της νομιμότητας.
n Αμεση προσφυγή ενώπιον των ελληνικών και ευρωπαϊκών δικαστηρίων και άσκηση όλων των ένδικων μέσων, με παράλληλο αίτημα προσωρινής δικαστικής προστασίας για τους βαλλόμενους δικαστικούς λειτουργούς.
n Υποβολή παραιτήσεων των εισαγγελικών λειτουργών όλων των βαθμών στη διάθεση της Ενωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, με σκοπό - όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται - «την εν καιρώ διαβίβασή τους αρμοδίως, αν συγκεντρωθεί αριθμός που υπερβαίνει το 50% των μελών, σε συνεννόηση με αντίστοιχες πρωτοβουλίες των άλλων ενώσεων που εκπροσωπούν το σύνολο των δικαστικών λειτουργών».

tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

X